ГоловнаЕкономікаДержава

Попов розповів про соціальну місію транспорту

У КМДА вважають, що тролейбуси є кращими за маршрутки

Попов розповів про соціальну місію транспорту
Фото: Макс Левин

Комунальний громадський транспорт виконує важливу соціальну функцію, а тому завжди матиме для міської влади пріоритетне значення.

Про це під час спілкування з журналістами на презентації чергової партії нових автобусів і тролейбусів, закуплених містом, повідомив голова КМДА Олександр Попов.

На презентації представники ЗМІ процитували заяви окремих приватних перевізників про те, що збільшення парку комунального транспорту міста, що пропонує киянам проїзд за нижчими цінами, загрожує їхньому бізнесу, і поцікавилися думкою голови КМДА про це.

"Міська влада підтримує і буде підтримувати прозорий чесний бізнес. Тому що такий бізнес - це робочі місця, це доходи до міського бюджету. Щодо комунального транспорту, то не варто забувати, що він виконує важливу соціальну місію.

Малозабезпечені кияни, пенсіонери, люди, яким держава або місто надали пільги на проїзд, вповні можуть користуватися ними в комунальному транспорті. Окрім того, комунальний транспорт залишається найдешевшим видом транспорту для киян, які не мають пільг на проїзд", - зазначив Олександр Попов.

Керівник міста наголосив, що жоден із приватних перевізників не готовий замінити в цьому комунальний транспорт. "Тому якщо порушувати питання, кого саме, передусім підтримає місто - приватних перевізників, які допомагають вирішувати важливе питання пасажироперевезень, чи комунальний транспорт, який також вирішує важливе соціальне питання, пріоритетом для міської влади буде, безумовно, комунальний транспорт", - сказав Олександр Попов.

Нагадаємо, що до Києва надійшла друга партія автобусів і тролейбусів, які закуплено за кошти ЄБРР. Таким чином місто далі оновлює та розширює парк столичного громадського транспорту. За даними КМДА, нові машини - 20 тролейбусів і 40 автобусів - вийдуть на найпроблемніші маршрути. Завдяки цьому буде істотно скорочено інтервал руху машин і зменшено завантаженість. Перелік цих маршрутів сформовано на підставі звернень киян до міського Call-центр.

Перша партія автобусів і тролейбусів вийшла на вулиці Києва в березні. Загалом цього року на маршрути вийдуть 400 нових автобусів і тролейбусів. Як заявляв голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, місто не тільки оновлює громадський транспорт, воно також створює якісно нову сучасну систему громадського транспорту. Метою цієї роботи є створити комфортні умови для пасажирів, заощадити їхній час.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram