ГоловнаЕкономікаДержава

Клюєв: Україні не варто економити на космосі

Секретар РНБО побачив значну диспропорцію

Клюєв: Україні не варто економити на космосі
Фото: focus.ua

Рівень розвитку космічних технологій України впливає на її місце в світі, переконаний секретар Ради національної безпеки й оборони Андрій Клюєв.

"Збереження статусу космічної держави - не те, на чому можна заощаджувати. Рівень розвитку сучасних космічних технологій - чинник, який частково впливає на стратегічне місце держави у світі. На жаль, сьогодні ми маємо значну диспропорцію між рівнем нашого ракетно-космічного потенціалу та його впливом на вирішення поточних загальнодержавних завдань", - заявив він.

А. Клюєв зазначив, що Україна повинна суттєво розширити використання космічних технологій.

Зокрема, за його словами, технологію дистанційного зондування Землі необхідно використовувати для вирішення різноманітних завдань у різних галузях, у тому числі у галузі безпеки: для відстеження природних і техногенних надзвичайних ситуацій, моніторингу стану заповідників, боротьби з незаконним вирубуванням лісів, виявлення незаконних сховищ промислових і побутових відходів, прогнозування врожаю.

Андрій Клюєв додав, що виконання завдань із забезпечення національної безпеки та оборони також вимагає розвитку космічних технологій, зокрема технологій супутникового зв'язку та ретрансляції даних, навігаційного забезпечення та дистанційного зондування

.

Нагадаємо, Україна входить до п'ятірки лідерів за кількістю космічних запусків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram