ГоловнаЕкономікаДержава

У Азарова доручили установити в квартирах газові лічильники

На установлення лічильників дали 7 років.

У Азарова доручили установити в квартирах газові лічильники
Фото: Макс Левин

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою розпорядився оснастити квартири та житлові приватні будинки лічильниками газу.

Як повідомляється на сайті уряду, відповідне розпорядження, яке було розроблено Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), Кабмін ухвалив 25 квітня.

Графіки оснащення квартир і приватних будинків, у яких мешкає населення, лічильниками газу розроблять і затвердять до 1 липня 2012 року.

Установка газових лічильників відбуватиметься в два етапи.

Зокрема, квартири та приватні будинки, в яких природний газ використовується для підігріву води та приготування їжі, мають бути оснащені газовими лічильниками до 1 січня 2016 року, квартири та приватні будинки, де газ використовується тільки для приготування їжі, - до 1 січня 2018.

Також у розпорядженні йдеться, що в загальнодержавних та місцевих засобах масової інформації проводитиметься роз'яснювальна робота з питань доцільності та ефективності обліку використаного населенням природного газу з застосуванням лічильників газу.

Нагадаємо, міністр регіонального розвитку, буівництва та ЖКГ Анатолій Близнюк раніше говорив, що проблему з індивідуальними лічильниками не вирішити й за 10 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram