ГоловнаЕкономікаДержава

Єврокомісар сподівається розблокувати фіндопомогу ЄС для України

Вона може становити сотні мільйонів євро.

Єврокомісар сподівається розблокувати фіндопомогу ЄС для України
Фото: horoshienovosti.com.ua

Європейський комісар із питань бюджету Януш Левандовський сподівається, що проблеми, які заважають відновити фінансову допомогу Європейського Союзу для України, буде подолано.

"Для України дуже важливо, і цим я зараз займаюся, розблокувати різні форми фінансової допомоги. Українці намагаються виконати умови, які їм поставив ЄС. У нас, своєю чергою, є добра воля, і цей процес зараз відбувається одночасно з проблемами Євро-2012. Сподіваюся, що розблокуємо фінансову допомогу, яка, ймовірно, становитиме для України сотні мільйонів євро", - зазначив він.

На його переконання, незважаючи на відмову багатьох європейських політиків їхати на Євро-2012, чемпіонат пройде успішно. "Євро-2012 як свято спорту захистить себе власними силами, оскільки вимагає хорошої організації, хорошого футболу та вболівальників, а не обов'язково єврокомісарів і політиків, насамперед тих, які хочуть показати себе з цієї нагоди перед телекамерами", - наголосив єврокомісар.

Одночасно він підтвердив, що він, як і інші члени Єврокомісії, не поїде в Україну під час ЧЄ-2012 через справу екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Він зазначив, що це ставить його як поляка в незручне становище через організацію турніру в Польщі. "Це ставить у незручну ситуацію польського єврокомісара, який є членом колегії, що ухвалила рішення про не прийняття наразі запрошення на турнір з Україною", - зазначив Левандовський.

Нагадаємо, глава представництва Євросоюзу в Києві Жозе Мануель Пінту Тейшейра в лютому заявив, що Європейський Союз призупинив допомогу Україні за деякими програмами.

За його словами, за останні півтора року з'явилися проблеми, пов'язані з використанням цих коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram