ГоловнаЕкономікаДержава

Інфляція у квітні була нульовою

Держстат не побачив зростання цін.

Інфляція у квітні була нульовою
Фото: segodnya.ua

Зростання споживчих цін у квітні становило 0% після 0,3% у березні, водночас від початку року інфляція становила 0,7%. Порівняно з квітнем 2011 року споживчі ціни зросли на 0,6%.

Про це свідчать дані Державної служби статистики.

За оцінкою Держстатистики, на споживчому ринку у квітні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 0,2%. Найбільше (на 5,2%) подешевшали яйця. На 1,3-3,1% знизилися ціни на овочі, молоко, цукор, рис, сири, масло. Крім того, на 0,2-1,0% стали дешевшими олія, продукти переробки зернових, сало, кисломолочна продукція. Водночас на 0,6-2,1% подорожчали фрукти, м'ясо та м'ясопродукти, безалкогольні напої.

Також на 1,4% зросли ціни на тютюнові вироби.

Через сезонне зниження плати за гарячу воду й опалення знизилися ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива - 0,5%. Водночас послуги водопостачання і водовідведення подорожчали на 0,7% і 0,2% відповідно.

Ціни на транспорт загалом зросли на 2,2%, що передусім зумовлено подорожчанням палива на 5,1% і зростанням вартості перевезень пасажирським залізничним транспортом на 3,5%.

Також на 0,7-0,2% знизилися ціни на аудіотехніку, фотоапаратуру й обладнання для обробки інформації, побутову техніку.

Нагадаємо, рівень інфляції в Україні у першому кварталі був найнижчим за останні 10 років.

Тим часом існує думка, що низька інфляція зумовлена бідністю населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram