ГоловнаЕкономікаДержава

У Росії готові до тристороннього газового консорціуму

Європа допоможе Україні та РФ не посваритися, вважають в Держдумі.

У Росії готові до тристороннього газового консорціуму
Фото: finobzor.com.ua

Росія зацікавлена у створенні тристороннього газотранспортного консорціуму за участю РФ, України й Європейського Союзу з управління українською газотранспортною системою.

Як заявив президент Російського газового товариства, перший заступник голови комітету Державної Думи з економічної політики, інноваційного розвитку та підприємництва Валерій Язєв, участь ЄС у консорціумі дозволить мінімізувати потенційні конфлікти між Україною та Росією.

"Я думаю, що так - ми зацікавлені в створенні тристороннього консорціуму. Участь тільки двох учасників - Росії та України - несе потенційні конфлікти. Потрібен арбітр", - сказав Язєв.

Водночас він вважає, що потрібно думати про створення консорціуму, який не керуватиме ГТС України, а матиме її у своїй власності. Для цього потрібно вносити зміни до законодавства України, додав він.

"Треба зробити так, щоб труба залежала не від України, а від консорціуму", - сказав Язєв.

Нагадаємо, у вівторок у Москві Президент Віктор Янукович заявив, що Україна наполягає на створенні тристороннього газового консорціуму.

Проте раніше депутат від Партії регіонів Інна Богословська заявляла, що такий консорціум створюватиметься виключно для управління українською ГТС, а не для володіння нею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram