ГоловнаЕкономікаДержава

Лавринович пропонує швидше банкрутити підприємства

Зараз на це йдуть роки.

Лавринович пропонує швидше банкрутити підприємства
Фото: glavred.info

Міністерство юстиції на чолі з Олександром Лавриновичем підготувало законопроект, спрямований на прискорення процедури банкрутства, пише "Коммерсантъ-Украина".

Процедура ліквідації компаній, зокрема шляхом банкрутства, в Україні така заплутана і складна, що у світовому рейтингу Doing Business країна за цим показником займає 156-те місце.

Підприємці в середньому витрачають на це три роки, їм удається повернути 8,9% вкладених коштів, а витрати на всю процедуру сягають 42% від вартості майна.

Зараз санацію підприємства запроваджують щонайбільше на 12 місяців, проте цей термін можна неодноразово подовжити на 6 місяців. Міністерство пропонує заборонити подовжувати його.

Друга ініціатива - боротьба з навмисним заниженням вартості майна боржника. Мін'юст пропонує дозволити йому в разі "об'єктивних сумнівів" у початковій вартості ліквідаційного майна звертатися до господарського суду з проханням про проведення експертизи.

Третьою ініціативою є заборона на припинення банкрутства в разі оскарження рішення про початок процедури.

Нагадаємо, торік Міністерство юстиції затвердило порядок, згідно з яким міністерство контролюватиме справи про банкрутство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram