ГоловнаЕкономікаДержава

Податкова та митниця разом боротимуться за тіньові гроші

З "ухильниками" боротимуться з обох боків.

Податкова та митниця разом боротимуться за тіньові гроші
Фото: Макс Левин

Державні податкова та митна служби домовилися про інформаційне співробітництво, яке розглядають як крок для легалізації тіньового ринку.

Угоду, спрямована на посилення боротьби з ухиленням від оподаткування підприємств, що працюють у сфері зовнішньоекономічної діяльністі, підписали сьогодні глави відомства Олександр Клименко й Ігор Калєтнік.

За словами глави ДПСУ Олександра Клименка, реалізація угоди дозволить тільки поточного року збільшити надходження від податкової служби на 1 млрд грн.

"Підписана угода - це також серйозний крок з легалізації тіньових оборотів підприємств та їх оподаткування. Збільшення оперативного обміну інформацією між податковою та митною службами дозволить ефективніше та швидше відслідковувати податкові ризики й контролювати податкові зобов'язання під час здійснення експортно-імпортних операцій", - сказав він.

У свою чергу Калєтнік зазначив, що Держмитслужба володіє унікальним масивом інформації, зібраної під час здійснення контролю за зовнішньоекономічною діяльністю підприємств.

"Обмін даними є взаємовигідним для підвищення ефективності роботи наших відомств", - підкреслив він.

Нагадаємо, за розрахунками експертів податкової служби, в тіньовому секторі економіки обертається від 10 до 17% коштів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram