ГоловнаЕкономікаДержава

Україна розвиватиме економічну співпрацю з Казахстаном

Хорошковський обговорив це питання з Ахметовим.

Україна розвиватиме економічну співпрацю з Казахстаном
Фото: gazeta.kz

Україна і Казахстан домовилися про співпрацю у сфері паливно-енергетичного комплексу, транспорту та сільського господарства.

"Ми сьогодні домовилися стосовно низки напрямків співпраці. Порядок денний сьогоднішньої зустрічі був великим і охоплював широке коло питань казахстансько-українського співробітництва, зокрема, в галузі паливно-енергетичного комплексу, транспорту, промисловості, сільського господарства, в науково-технічній, інвестиційній, космічній, авіаційній та інших", - сказав перший віце-прем'єр Казахстану Серік Ахметов журналістам після закінчення 10-го засідання спільної міждержавної казахстансько-української комісії з економічного співробітництва.

Як раніше повідомляли, українську делегацію на засіданні очолював перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський.

Як повідомив Ахметов, сторони підписали кілька документів. Зокрема, це протокол між урядами про внесення змін до угод між двома органами про співпрацю в галузі урядового зв'язку від 14 жовтня 1997 року, угоду між міністерствами навколишнього середовища двох країн про співпрацю в галузі охорони довкілля та протокол десятого засідання спільної міждержавної казахстансько-української комісії з економічного співробітництва.

Нагадаємо, раніше Україна домовилася про випуск бронетранспортерів разом із Казахстаном.

Минулоріч товарообіг між Україною і Казахстаном сягнув рекордної за останні двадцять років суми - $4,4 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram