ГоловнаЕкономікаДержава

У Києві відкрився офіс для великих платників податків

Він забезпечуватиме адекватність сплати податків і зборів.

У Києві відкрився офіс для великих платників податків
Фото: news.ub.ua

Державна податкова служба відкрила в Києві центральний офіс з обслуговування великих платників податків.

Як повідомив на прес-конференції голова ДПС Олександр Клименко, стратегічна мета створення офісу - забезпечити адекватність сплати податків і зборів великими платниками, удосконаливши управлінську структуру.

Метою також є розробка та впровадження нових стандартів адміністрування та надання податкового сервісу, що спростить бюрократичні процедури, створить прозорі та рівні умови ведення бізнесу.

Центральний офіс з обслуговування великих платників податків створено згідно з постановою Кабміну №42 від 18 січня шляхом реорганізації спеціалізованої державної податкової інспекції з питань роботи з великими платниками податків у місті Києві.

350 великих компаній в Україні платять 86% усіх податків і зборів. З інших платників збирається близько 10-12% усіх доходів бюджету

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Згідно з наказом Податкової від 15 травня, спеціалізовані державні податкові інспекції в Сімферополі, Дніпропетровську, Кривому Розі (Дніпропетровська область), Донецьку, Запоріжжі, Луганську, Львові, Миколаєві, Одесі та Харкові підпорядковуються центральному офісу.

Найближчим часом реорганізація торкнеться спеціалізованих інспекцій у Кривому Розі та Миколаєві, які приєднаються до спеціалізованих податкових інспекцій у Дніпропетровську й Одесі відповідно.

Зазначимо, що, за підрахунками податківців, майже третина великих платників податків України перебуває в Києві.

Нагадаємо, Податкова має намір позбавити перевірок великий бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram