ГоловнаЕкономікаДержава

Оренда вертольотів для Януковича коштуватиме 6,5 млн грн

Ще 1,6 млн витратять на літак.

Оренда вертольотів для Януковича коштуватиме 6,5 млн грн

Державне авіаційне підприємство "Україна" Державного управління справами, яке здійснює авіаперевезення вищих посадових осіб країни, домовилося про оренду на 2012 рік двох вертольотів Agusta AW (на такому судні літає Президент Віктор Янукович) на суму 6,50 млн грн.

Ще 1,6 млн витратять на оренду літака Falcon 900.

Минулого року оренда одного вертольота Agusta AW коштувала 7,50 млн грн, літака Falcon 900 - 8 млн грн.

Як повідомляється у "Віснику державних закупівель", 22 травня "Україна" уклала угоди з ТОВ "Центравіа" про оренду вертольотів з бортовими номерами UR-CRB і UR-CRG і літака з бортовим номером UR-CRD.

В обох випадках торги проведені за неконкурентною процедурою закупівлі "у одного учасника". ДАП "Україна" пояснює це тим, що в Україні вертольоти Augusta AW-139 і літаки Falcon 900, які відповідають вимогам перевезень вищих посадових осіб держави, є в розпорядженні тільки у "Центравіа", а також компаній "Росьавіа" і "Аеростар". Однак інші компанії надіслали "Україні" листи (їх зміст не уточнюється), після яких авіапідприємство ДУСі було змушене орендувати повітряні судна саме у "Центравіа".

Засновниками "Центравіа" є донеччанин Павло Ковальов та віргінський офшор "Аеро холдингс лімітед", однак на момент заснування фірми 2007 року її засновниками були ТОВ "Укркиївресурс" і Павло Литовченко, який брав активну участь в операції з отриманням земельної ділянки для резиденції "Межигір'я" Віктора Януковича.

На нього була оформлена фірма "Танталіт", яка виступила офіційним орендарем 127 га землі у Вишгородському районі біля Києва разом з 1,7 га, орендованими особисто Віктором Федоровичем.

Зараз Литовченко є депутатом Київської облради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram