ГоловнаЕкономікаДержава

Кабмін виставить на конкурс два газові родовища на шельфі

Уряд затвердив відповідні постанови.

Кабмін виставить на конкурс два газові родовища на шельфі
Фото: investgazeta.net

Уряд України затвердив умови конкурсів на укладення угод про розподіл продукції щодо двох газових площ на шельфі Чорного моря - Скіфської та Фороської.

Як зазначено в постановах №№454 і 455 від 23 травня, щодо двох ділянок мінімальний розмір спеціального платежу до держбюджету, який вносить інвестор (переможець конкурсу) протягом 10 днів після підписання УРП (премія за підписання угоди), повинен становити не менш ніж 2,4 млрд гривень.

Мінімальний обсяг інвестицій і у Скіфську, і у Фороську ділянки протягом першого етапу геологорозвідувальних робіт має становити не менш ніж 1,6 млрд гривень.

Обсяг інвестицій протягом другого етапу геологорозвідувальних робіт, у тому числі дослідно-промислової розробки, а також обсяг загальних інвестицій (у тому числі необхідні для забезпечення промислової розробки), визначають за результатами конкурсу.

Згідно з умовами конкурсів, уся вироблена продукція до моменту розподілу між державою та інвестором належить державі.

Максимальна частина компенсаційної продукції, за рахунок якої інвестору буде компенсовано його витрати, становить 70% від загального обсягу виробленої продукції до повного відшкодування витрат інвестора.

Частка держави в прибутковій продукції повинна становити не менш ніж 20% загального обсягу такої продукції.

УРП підписують терміном на 50 років.

У звіті Держгеологіі за 2011 рік зазначалося, що прогнозований піковий видобуток газу на Скіфській ділянці становить 3-4 млрд кубометрів на рік, на Фороській - 2-3 млрд кубометрів.

Нагадаємо, раніше Україна провела конкурси щодо Юзівської та Олеської вуглеводневих ділянок із запасами сланцевого газу, переможцями яких стали Shell і Chevron відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram