ГоловнаЕкономікаДержава

Інвестиції у відновлювану енергетику України окупні - міжнародні експерти

Іноземні фахівці вважають, що проблеми з інвестиціями роздмухують.

Інвестиції у відновлювану енергетику України окупні - міжнародні експерти
Фото: rencentre.com

Характеризуючи рівень інвестиційної привабливості України, партнер консалтингової компанії Traficon Айра Саул Рубенштайн наголосив, що деякі проблеми в Україні "дещо роздмухують".

"Так, Україні є чого прагнути, але не можна сказати, що тут не можна вести бізнес. Деякі проблеми не такі серйозні, як їх іноді подають", - зазначив експерт.

В Україні сьогодні немає жодного проекту у сфері

відновлюваної енергетики або підвищення енергоефективності, в якому не було б повернення вкладених коштів.

Про це йшлося під час III Європейсько-Українського енергетичного дня, що проходить у Києві.

"За всіма проектами у сфері відновлюваної енергії ми отримуємо повернення коштів", - сказав голова експертного Центру з відновлюваних джерел енергії UniCredit Leasing Group Мартін Майєр.

Зокрема, інвестиційний портфель групи UniCredit у ці проекти в Україні перевищив $1 млрд, додав він.

Своєю чергою, заступник начальника управління "Укрексімбанку" Сергій Худіяш повідомив, що банк із 2006 року розпочав фінансування проектів з підвищення енергоефективності. При цьому пріоритетними для фінансування є проекти в промисловому секторі, інвестиції в який сьогодні оцінюють у $250 млн, зазначив він.

Також під час III Європейсько-Українського енергетичного дня голова Держагентства з енергоефективності та енергозбереження Микола Пашкевич повідомив, що Україна доможеться 15%-ї частки відновлюваних джерел енергії в балансі країни до 2030 р. "У перспективі, до 2030 р. ми повинні щонайменше досягти 15%-ї частки відновлюваних джерел енергії в енергетичному балансі країни. Це означає, що не доведеться будувати додатково два ядерні реактори. Із чотирьох ми побудуємо тільки два. Це вже вагомий результат", - заявив Пашкевич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram