ГоловнаЕкономікаДержава

Бойко: у переговорах щодо газового консорціуму є прогрес

Збільшення власного видобутку газу і зниження імпорту зміцнює позицію України.

Бойко: у переговорах щодо газового консорціуму є прогрес
Фото: Макс Левин

У переговорах про створення тристороннього газотранспортного консорціуму досягнуто значного прогресу, заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

"Ми не припиняли переговорного процесу з російськими партнерами в усіх напрямках. Ми працюємо над моделлю консорціуму з управління газотранспортною системою України. У частині консорціуму бачу значний прогрес, а щодо ціни газу перемовини тривають", - цитує слова Бойка прес-служба міністерства.

Таку заяву він зробив під час робочого візиту до США, після засідання українсько-американської робочої групи з питань енергетичної безпеки.

Наша мета - створення газотранспортного консорціуму за участю України, Росії та Європи

— Віктор Янукович, президент України

Він додав, що одночасно з проведенням газових переговорів з Росією Україна працює над підвищенням власної енергетичної незалежності.

"Збільшення власного видобутку газу і зниження закупівлі імпортного газу, безумовно, робить нашу позицію міцнішою", - сказав Бойко.

Нагадаємо, в Росії підтверджують зацікавлення у створенні тристороннього газотранспортного консорціуму за участю РФ, України та Європейського Союзу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram