ГоловнаЕкономікаДержава

Міністр екології назвав джерело, де візьмуть гроші на соцініціативи Януковича

Планують отримати шість мільярдів доларів.

Міністр екології назвав джерело, де візьмуть гроші на соцініціативи Януковича
Фото: www.president.gov.ua

Виставивши на конкурс два газових родовища на шельфі Чорного моря, Україна розраховує отримати за них від компаній-переможців щонайменше 6 млрд грн. бонусів.

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький.

Саме ці кошти буде витрачено на соціальні ініціативи Президента Віктора Януковича.

Йдеться про дві ділянки на Чорноморському шельфі - Скіфську та Фороську. Площа Скіфської ділянки становить майже 16 698,2 кв. км, Фороської - близько 13 614,9 кв. км.

"Ми хотіли ще минулого року все це втілити в життя. Але розуміли, що в бюджетному році не встигаємо, і потрібно зробити заділ на майбутній рік. Тоді було оголошено нову концепцію щодо бюджету, соціальних ініціатив Президента. Безумовно, багато хто ставив запитання: на що і звідки ви плануєте отримати необхідні кошти, у тому числі і від цих конкурсів? Під час публічної передачі Акімова запитували: що це за 6 млрд грн., звідки ви їх візьмете? Ось, будь ласка, перші два конкурси вже покриють соціальні зобов'язання", - сказав він.

На прохання уточнити цифри, Ставицький заявив: "Ми розраховуємо, що перекриємо 6 млрд. грн. Це мінімум", додавши, що уряд планує провести цього року ще кілька тендерів.

За його словами, ці гроші прямим платежем підуть у бюджет. "Це прямий платіж. Це бонус. Ніякого хабара немає. Це світова практика", - резюмував він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram