ГоловнаЕкономікаДержава

Швидкісне залізничне сполучення поліпшить бізнес-клімат у країні, - експерт

Швидкісне залізничне сполучення між регіонами України є важливою запорукою розвитку країни.

Швидкісне залізничне сполучення поліпшить бізнес-клімат у країні, - експерт
Фото: ucraine.info

Про це кореспонденту LB.ua заявив політичний експерт Олександр Палій у рамках експертного опитування "Швидкісні експреси "Hyundai" - перший тиждень на рейсі".

"Сама ідея швидкого залізничного сполучення між регіонами України дуже правильна. У нас країна доволі велика. Скажімо прямо - найбільша в Європі. Авіацію використовувати не завжди є сенс. А якщо швидкісні потяги в будь-яку точку країни будуть доходити за кілька годин зі столиці, то це серйозно зміцнить і єдність країни, і бізнес-клімат у державі поліпшить, тому що люди зможуть спілкуватися і швидко переміщатися. Це дійсно важливі речі", - упевнений експерт.

Олександр Палій також вказав на необхідність розвитку швидкісної залізничної інфраструктури: "Необхідні додаткові інфраструктурні зміни. Спорудження нових доріг винятково для швидкісного режиму. Це все, звісно великі інвестиції, велика робота. Але якщо це зробити на хорошому рівні - буде прорив для країни".

Політолог також прокоментував на прохання журналіста LB.ua ситуацію, про яку сьогодні офіційно повідомила "Укрзалізниця" - заміну швидкісного експреса Hyundai іншим швидкісним потягом за маршрутом Харків-Київ у зв'язку з технічною несправністю.

"За великим рахунком це дрібниця. У тестовому режимі завжди може статися якась затримка, та й загалом це звичайна практика. Думаю, сенсу надавати цьому інциденту якесь велике значення, немає", - вважає експерт. Експерт зазначив, що труднощі із затримкою або скасуванням рейсів є типовими навіть для розвинених європейських країн.

Нагадаємо, сьогодні вранці "Укрзалізниця" здійснила оперативну заміну складу швидкісного експреса Hyundai за маршрутом Харків-Київ, випустивши на рейс швидкісний експрес іншого класу. Сформований з електровоза ЧС-7 і нових вагонів виробництва Крюківського вагонобудівного заводу поїзд № 161 вирушив із Харкова згідно з графіком, о 06:50. У пасажирів попросили пробачення за незручності. Уже на шляху прямування поїзда бригада і стюарди через засоби гучного зв'язку повідомили всю необхідну інформацію про порядок повернення різниці вартості проїзду.

Зараз технічні несправності усунуто, "Український експрес" за графіком вирушить із Києва до Харкова вже сьогодні ввечері, - зазначають у прес-службі "Укрзалізниці".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram