ГоловнаЕкономікаДержава

Порошенко назвав причину низької інфляції

Мінекономіки вивчає причини поточного рівня інфляції.

Порошенко назвав причину низької інфляції
Фото: Макс Левин

Уповільнення зростання інфляції в Україні зумовлене зниженням попиту на внутрішньому ринку, вважає міністр економічного розвитку та торгівлі Петро Порошенко.

"Низька інфляція або дефляція означає зниження попиту або перевиробництво. У нас перевиробництва немає. Отже - зменшення попиту", - сказав він на брифінгу.

П. Порошенко повідомив, що Мінекономіки вивчає причини нинішнього рівня інфляції. За словами міністра, причина може полягати в обмеженні доступу населення до банківських кредитів.

Порошенко зазначив, що за таких темпів інфляції її рівень може бути нижчим за очікуваний за підсумком року 7,9%. "Інфляція становить із початку року 0,4%. Це означає, що ми не вийдемо на заданий показник інфляції", - сказав він.

Нагадаємо, низьку інфляцію в Україні пояснили зниженням купівельної спроможності населення, внаслідок чого українці змушені купувати дешеві товари.

Впродовж останніх двох місяців в Україні не фіксували інфляції. У квітні споживчі ціни залишилася на березневому рівні, а в травні навіть знизилися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram