ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР може дати Україні $200 млн на енергоефективність

Програма повинна продемонструвати позитивний вплив раціонального використання енергії.

ЄБРР може дати Україні $200 млн на енергоефективність
Фото: 134.su

Європейський банк реконструкції та розвитку може надати $200 млн на проекти з підвищення енергоефективності в Україні.

Згідно з повідомленням банку, він планує надати кредитні лінії українським банкам і лізинговим компаніям для подальшого кредитування приватних компаній, що здійснюють інвестиції в енергоефективні проекти.

Цю програму технічної допомоги українським фінансовим установам, субпозичальникам і експертам підтримуватиме Міністерством фінансів Австрії.

Проект буде демонструвати переваги енергозбереження та сприятиме розвитку кредитування і лізингу у сфері енергоощадних проектів, а також продемонструє ефективність раціонального використання енергії для підвищення конкурентоспроможності промисловості.

ЄБРР заявляє, що всі учасники проекту повинні будуть подавати щорічні екологічні та соціальні звіти. Також у рамках проекту відбуватиметься інформаційна кампанія серед українських компаній, розробка проектів трубопроводів, енергетичний аудит на промислових підприємствах.

Передбачають, що рада директорів ЄБРР розгляне цей проект 10 липня.

Нагадаємо, за словами прем'єр-міністра Миколи Азарова, щорічні втрати української економіки від низької енергоефективності оцінюють у $15-17 млрд. Україна забезпечує себе паливом і енергією власного виробництва тільки на 58%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram