ГоловнаЕкономікаДержава

Україна націлилася на європейське лідерство у видобутку газу

Костянтин Грищенко розповів в Італії, як підтримати економіку ЄС.

Україна націлилася на європейське лідерство у видобутку газу
Фото: Макс Левин

Україна сподівається стати одним з найбільших газовидобувників у Європі, заявив у Римі міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Виступаючи в аналітичному центрі FareFuturо, повідомляє прес-служба МЗС, Грищенко зазначив, що в Україну вже прийшли такі західні енергогіганти, як Shell і Chevron.

При цьому міністр наголосив, що Україна відкрита і для італійських енергетичних концернів, які готові за рахунок розробки родовищ сланцевого газу і підводних родовищ вивести Україну в коло європейських лідерів із виробництва блакитного палива.

Я глибоко переконаний, що наша нафтогазова галузь і енергетика мають велике майбутнє

— Микола Азаров, прем'єр-міністр України

Окрім того, міністр прокоментував ситуацію з Угодою про асоціацію України та ЄС. На його думку, якнайшвидше набуття чинності угоди, включно з поглибленою та всеохопною зоною вільної торгівлі, здатне суттєво допомогти італійському бізнесу розширити ринки збуту своєї продукції в умовах затяжної боргової кризи в Євросоюзі.

"Усім, хто в ЄС дбає про підтримку економік власних країн, слід виступати проти створення штучних політичних бар'єрів на шляху до підписання Угоди про асоціацію з Україною", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко раніше заявив, що збільшення власного видобутку газу є головним пріоритетом України для підвищення енергетичної незалежності.

2011 року видобуток газу в Україні становив трохи більше за 20 млрд кубометрів. Однак, на думку влади, країна має потенціал, щоб потроїти цей показник і довести видобуток до 60 млрд кубів газу на рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram