ГоловнаЕкономікаДержава

"Тернопільводоканал" можуть відключити від електропостачання

Підприємство зобов'язали до 19 червня погасити борги.

"Тернопільводоканал" можуть відключити від електропостачання

ВАТ "Тернопільобленерго" надало тиждень керівництву КП "Тернопільводоканал" для того, щоб погасити борг у 3,4 млн грн.

Як повідомив директор енергозбуту ВАТ "Тернопільобленерго" Сергій Оляницький, через заборгованість енергетики мали намір сьогодні знеструмити об'єкти водоканалу, про що попередили керівництво комунального підприємства. Однак під час сьогоднішньої зустрічі керівника ВАТ "Тернопільобленерго" з міським головою Сергієм Надалом було досягнуто домовленості про відтермінування обмеження електропостачання для КП "Тернопільводоканал".

"Ми пішли на поступки й дали водоканалу термін до 19 червня. Якщо ж у зазначений термін борг не буде погашено, то ми змушені будемо діяти відповідно до законодавства й обмежити електропостачання боржника", - сказав С. Оляницький.

За його даними, на 1 червня борг КП "Тернопільводоканал" досяг майже 3,4 млн грн, причому тільки за травень цей борг збільшився на 825 тис. грн.

"Розрахунок підприємства за електроенергію становить лише 68% від спожитої. Така ситуація становить загрозу для своєчасних і повних розрахунків ВАТ "Тернопільобленерго" з ДП "Енергоринок", що може призвести до обмеження електропостачання всієї області", - зазначив С. Оляницький.

За його даними, в травні найбільшим боржникам було тимчасово обмежено електропостачання, зокрема АТП 16154 (за борг у 10 тис. грн), ТОВ "Волхотен-граніт" (12 тис. грн), міському квартирно-експлуатаційному відділу (19 тис. грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram