ГоловнаЕкономікаДержава

"Укртрансгаз" і "Укргазвидобування" акціонують

Кабмін ухвалив рішення про перетворення "дочок" "Нафтогазу".

"Укртрансгаз" і "Укргазвидобування" акціонують
Фото: vkurse.ua

Кабінет Міністрів вирішив реорганізувати дві "дочки" НАК "Нафтогаз України" - "Укртрансгаз" і "Укргазвидобування" - в публічні акціонерні товариства.

"Вчора на засіданні уряду було ухвалено рішення про перетворення "Укртрансгазу" і "Укргазвидобування" з дочірніх підприємств в публічні акціонерні товариства", - сказало джерело "Українських новин" в уряді.

За його словами, всі акції новостворених ПАТ буде передано в управління "Нафтогазу". Водночас не планується змінювати розмір статутних фондів компаній, тому що це спричинило б зміни статутного фонду "Нафтогазу", що, в свою чергу, вимагає узгодження з кредиторами.

Необхідно залучити кошти для забезпечення фінансової стабілізації НАК "Нафтогаз України". Якщо для цього необхідно поступитися частиною компанії, на це треба йти

— Віктор Янукович, Президент України

Усі активи, які зараз перебувають в управлінні власності дочірніх підприємств "Укргазвидобування" і "Укртрансгазу" буде передано відповідним ПАО.

"Укртрансгаз" є оператором української ГТС, а "Укргазвидобування" працює у сфері видобутку нафти та газу.

Нагадаємо, в квітні Верховна Рада дозволила реорганізацію "Нафтогазу". Проте приватизація НАКу чи компаній, які будуть створені під час його реорганізації, заборонена.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram