ГоловнаЕкономікаДержава

​Activ Solar "придивляється" до американського ринку сонячної енергетики - акціонер

Окрім того, за словами власника, компанії належать вітрові інсталяції в Канаді.

​Activ Solar "придивляється" до американського ринку сонячної енергетики - акціонер

Компанія Activ Solar (Австрія), що реалізувала низку масштабних проектів із будівництва геліоелектростанцій в Україні, вивчає питання входження на американський ринок, повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" власник компанії Крістіан Дріс.

"Activ Solar уважно придивляється до американського ринку сонячної енергетики. Усе, що я можу зараз сказати, що компанія має дуже цікаві проекти на стадії розробки і в Україні, і в інших регіонах світу", - сказав він.

Співрозмовник агентства уточнив, що докладніше про нові проекти повідомить керівництво Activ Solar найближчими місяцями.

Дріс зазначив, що його компанії також володіють вітровими і сонячними інсталяціями в Канаді, яка є ринком, що розвивається в сегменті відновлювальної енергетики.

"Маю значні інтереси в розробці та виробництві літаків (компанія Diamond Aircraft Industries GmbH - ІФ), у сфері сонячної енергетики, а скоро й у виробництві електромобілів. Передові технології, мікроелектроніка та інновації є моєю пристрастю", - додав він.

Як повідомляли, проекти Activ Solar залучили в Україну понад 12,6 млрд грн, із яких понад 8,1 млрд грн - у будівництво сонячних електростанцій на півдні Україні та понад 4,5 млрд грн - в докорінну реконструкцію Заводу напівпровідників (Запоріжжя). Завод випускає полікремній високого ступеня чистоти - базову сировину для геліоенергетики напівпровідникової промисловості, завдяки чому Україна стала третьою країною в Європі, після Німеччини та Норвегії, яка має власне виробництво полікремнію такої якості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram