ГоловнаЕкономікаДержава

На Вінниччині запустили сонячну електростанцію

Аудитори вважають Україну привабливою для реалізації проектів у галузі відновлюваної енергетики.

На Вінниччині запустили сонячну електростанцію

Компанія "Енергоінвест" (Вінницька обл.) завершила будівництво Слобода-Бушанської сонячної електростанції (СЕС) потужністю 1,875 МВт у Ямпільському р-ні Вінницької області.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на президента компанії Володимира Житника.

"Завершили будівництво останньої черги, здали в експлуатацію. Тепер потужність станції становить 1,875 МВт", - сказав він.

Національна комісія регулювання енергетики НКРЕ напередодні скоригувала загальну встановлену потужність генерувального обладнання "Енергоінвест" до 14,2 МВт.

"Енергоінвест", крім Слобода-Бушанської СЕС, експлуатує також 12 малих гідроелектростанцій у Вінницькій, Львівській, Івано-Франківській і Тернопільській областях.

Як повідомляли, альтернативна енергетика в Україні торік розвивалася інтенсивніше, ніж традиційна, що відповідає загальносвітовим тенденціям. На початку липня загальна кількість компаній, що експлуатують електростанції на відновлюваних джерелах і реалізують електроенергію за "зеленим" тарифом, зросла до 66, а кількість таких електростанцій - до 111, з яких 23 - сонячні.

Аудиторська компанія Ernst&Young 2011 року включила Україну в міжнародний рейтинг країн, привабливих для реалізації проектів у галузі відновлюваної енергетики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram