ГоловнаЕкономікаДержава

Китай допоможе Україні із заміщенням газу вугіллям

Міністр вугільної промисловості Юрій Бойко зустрівся з уповноваженим представником Державного банку КНР Лю Бо.

Китай допоможе Україні із заміщенням газу вугіллям
Фото: Макс Левин

Сьогодні, 13 липня, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та Держбанк розвитку КНР підписали протокол про співпрацю з реалізації програми заміщення споживання природного газу в Україні вугіллям.

Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля.

Положеннями протоколу передбачено можливість відкриття Держбанком розвитку КНР спеціальної кредитної лінії для фінансування проектів програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям на загальну суму 3 млрд 656 млн дол із залученням китайських технологій.

У рамках програми передбачають реалізувати низку проектів із перекладу вітчизняних об'єктів теплоенергетики на використання водовугільного палива, а також будівництва заводів із газифікації бурого і кам'яного вугілля.

Під час зустрічі міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко зазначив, що сьогодні в Україні вже успішно реалізують спільні з китайською стороною проекти у вугільній галузі та висловив сподівання на розширення такої співпраці.

"Ми починаємо практичну реалізацію домовленостей, досягнутих із керівництвом КНР під час візиту Президента України Віктора Януковича в КНР. Ми вдячні колегам за проведену в Україні роботу, які після ознайомлення з енергетичною структурою визначили найбільш ефективні проекти для впровадження за допомогою китайських технологій", - сказав він.

У свою чергу уповноважений представник Державного банку розвитку КНР Лю Бо зазначив перспективу у взаємовигідній співпраці з Міненерговугілля. Він сказав, що найближчим часом під час візиту керівництва банку буде продовжено діалог щодо відкриття Держбанком розвитку КНР спеціальної кредитної лінії для фінансування проектів програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада України дозволила Кабінету Міністрів залучити китайський кредит на 24,3 млрд грн для аграрного сектора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram