ГоловнаЕкономікаДержава

Кількість мільйонерів в Україні зростає небувалими темпами

Статок ста найбагатших українців майже дорівнює статку 200 найбагатших американців.

Кількість мільйонерів в Україні зростає небувалими темпами
Фото: segodnya.ua

Кількість мільйонерів в Україні щорічно зростає більш ніж на 1,5 тис. осіб.

Про це йдеться в дослідженні Wealth Management Ukraine 2012, проведеному виданнями Ukraine Business Insight і Eurasia Insights.

Згідно з дослідженням, в Україні налічується близько 30 тис. осіб, кожен з яких має більше ніж $100 тис. ліквідних активів. Зростання кількості мільйонерів в країні часом становить до 6% в рік, в середньому нараховуючи понад 1,5 тис. нових мільйонерів щорічно.

У дослідженні з посиланням на рейтинг Forbes говориться, що загальний статок 200 найбагатших людей в США становить близько $58,2 млрд, тимчасом як в активах 100 найбагатших українців більше ніж $54 млрд (станом на квітень 2012 року).

На думку авторів дослідження, обмеженість локальної фондової біржі, широко поширена недовіра до чиновників в країні та недосконалість української податкової системи призвели до того, що найбільш заможні приватні особи розміщують близько 60% своїх активів у офшорах, незважаючи на жорсткі обмеження на юридичне переведення капіталу в офшор.

Дослідження, проведене в березні і квітні 2012 року, ґрунтувалося на серії анонімних інтерв'ю і он-лайн-опитувань провідних операторів private-banking в Україні та за кордоном.

Нагадаємо, за результатами кампанії декларування доходів кількість українців, які задекларували доходи за 2011 рік у розмірі понад 1 млн грн, становила 2291.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram