ГоловнаЕкономікаДержава

Мін'юст запропонував швидше ліквідувати бізнес

Влада підготувала зміни до схеми закриття підприємств.

Мін'юст запропонував швидше ліквідувати бізнес
Фото: dokument.pp.ua

Закриття бізнесу в Україну можуть спростити. Вчора на сайті Міністерства юстиції оприлюднили законопроект, який змінює схему ліквідації підприємств, пише "Коммерсантъ-Украина".

Зараз, згідно з нормами Цивільного кодексу, така реєстрація відбувається у два етапи: спочатку до держреєстру вносять запис про рішення фізособи закрити свій бізнес, і лише потім роблять запис про державну реєстрацію припинення госпдіяльності. Тепер же, якщо підприємець не має найманих працівників, процедуру реєстрації пропонують скоротити. Фізособа зможе подати заяву, що дозволяє зробити це миттєво.

Ще один документ, що спрощує для фізичних осіб закриття бізнесу, зареєстрував у Верховній Раді уряд. Законопроект №11005 передбачає, що податкову перевірку підприємців, які припиняють свою діяльність, проводитимуть не більше ніж три робочі дні. Для цього підприємець не тільки не повинен використовувати працю найманих працівників, а й не повинен бути платником ПДВ. Крім того, він зобов'язаний задекларувати відсутність доходів протягом двох років.

Нагадаємо, за оцінками Федерації роботодавців, в Україні близько 3 млн підприємців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram