ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР дав кредит на метро в Дніпропетровську

Обсяг пасажирських перевезень подвоїться, а "корків" поменшає.

ЄБРР дав кредит на метро в Дніпропетровську
Фото: www.avto.ru

Комунальне підприємство "Дніпропетровський метрополітен" отримає 152 млн євро в кредит від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) для завершення будівництва існуючої лінії метро. Про це йдеться в прес-релізі ЄБРР. Очікують, що Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надасть для цього проекту співфінансування на таку ж суму.

Проект передбачає подовження існуючої лінії метро на 4 км із будівництвом трьох нових станцій. Після завершення проекту обсяг перевезень на метрополітені повинен зрости вдвічі - до понад 20 млн пасажирів до 2026 року. Реалізація проекту також зменшить транспортні затори в найбільш завантаженій частині центру Дніпропетровська, які сьогодні становлять значну проблему.

Кошти на підготовку проекту було отримано від уряду Австрії та зі Спеціального фонду акціонерів ЄБРР. Також Інвестиційний фонд сусідства Європейського Союзу надасть пакет грантового фінансування на суму понад 900 тисяч євро для розробки системи електронної оплати проїзду, корпоративного розвитку, впровадження договорів про надання суспільних послуг, підтримки в проведенні закупівель і практичної реалізації проектів.

ЄІБ також виділить кошти для оптимізації транспортних маршрутів у Дніпропетровську.

Нагадаємо, ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. На сьогодні банк узяв на себе зобов'язання щодо надання понад 7,4 млрд євро ($ 9?76 млрд) в рамках 293 проектів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram