ГоловнаЕкономікаДержава

На Скіфську нафтогазову площу з'явилися два претенденти

Переможець конкурсу повинен внести в бюджет України 2,4 млрд гривень.

На Скіфську нафтогазову площу з'явилися два претенденти
Фото: investgazeta.net

Компанія Lukoil Overseas Ukraine B.V. (Нідерланди), а також пул компаній Exxon Mobil (США), Shell, Petron (Румунія) і НАК "Надра Україна" стали претендентами на розробку Скіфської нафтогазової площі на шельфі Чорного моря

Про це повідомив журналістів міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький.

Компанії подали заявки на участь у конкурсі на укладання угоди про розподіл продукції.

На Фороську площу заявок не надходило, конкурс щодо цієї ділянки визнано таким, що не відбувся.

Lukoil Overseas є дочірньою компанією російської нафтової компанії "Лукойл".

Іншого претендента - пул компаній очолює Exxon Mobil, яка в разі перемоги стане оператором розробки Скіфської площі. Компанія Petron, що входить у цей пул, є дочірнім підприємством австрійського холдингу OMV.

За словами Ставицького, переможця конкурсів стане відомо протягом місяця.

Протягом 5 робочих днів міжвідомча комісія з УРП розгляне дві подані заявки і прийме рішення про їх відповідність конкурсним умовам.

Нагадаємо, згідно з умовами конкурсів, щодо обох площ мінімальний розмір спеціального платежу до держбюджету, який вносить інвестор (переможець конкурсу) протягом 10 днів після підписання УРП (премія за підписання угоди), має становити не менш ніж 2,4 млрд гривень.

Мінімальний обсяг інвестицій як у Скіфську, так і у Фороську площі протягом першого етапу геологорозвідувальних робіт повинен становити не менш ніж 1,6 млрд гривень.

У травні Україна провела два конкурси на укладення угод про розподіл продукції: щодо Юзівської і Олеської вуглеводневих площ, переможцями яких визнано іноземні компанії Shell і Chevron відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram