ГоловнаЕкономікаДержава

Мінагрополітики побоюється за врожай кукурудзи

У відомстві вважають, в Україні через спеку може знизитися врожайність.

Мінагрополітики побоюється за врожай кукурудзи

Міністерство аграрної політики і продовольства України побоюється зниження врожаю кукурудзи через несприятливий вплив спеки та посухи.

Про це повідомив у середу, 8 серпня, на прес-конференції в Києві директор департаменту економічного розвитку та аграрного ринку Сергій Кваша.

"Ситуація в Україні протягом останніх двох тижнів дуже складна. І ми розуміємо, що вона може спричинити деякі втрати врожайності і валового збору (кукурудзи - Ред.)", - сказав він.

Сергій Кваша повідомив, що посівні площі під кукурудзою 2012 року були збільшені на 1 млн га порівняно з 2011 роком - до близько 4,5 млн га, і, згідно з розрахунковою врожайністю, це дозволить зібрати понад 20 млн тонн кукурудзи. При цьому він наголосив, що отриманого врожаю буде досить для потреб тваринництва та забезпечення експортного потенціалу. Експорт кукурудзи, за даними С. Кваші, може становити близько 12,7 млн тонн, тоді як 2011 року Україна постачила на зовнішні ринки 13,857 млн тонн.

Він зазначив, що це попередні оцінки, оскільки температурний режим по всій території України створює несприятливі умови для вегетації кукурудзи.

Раніше повідомляли, що Український гідрометеорологічний центр знизив прогноз урожаю кукурудзи на 9% - до 21 млн тонн порівняно з раніше прогнозованими 23 млн тонн через посуху в основних "кукурудзяних" областях.

Нагадаємо, Мінагропрод очікує, що врожай зерна цього року становитиме 45,3 млн тонн супроти 56,7 млн тонн 2011 року. Раніше очікували, що врожай кукурудзи 2012 р. становитиме 23 млн тонн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram