ГоловнаЕкономікаДержава

Україна визначила переможця конкурсу на Скіфську газову площу

Видобувати газ на шельфі буде пул компаній.

Україна визначила переможця конкурсу на Скіфську газову площу
Фото: investgazeta.net

Конкурс із видобутку вуглеводнів на Скіфській ділянці шельфу Чорного моря виграв пул компаній Exxon Mobil (США), Shell (Британія-Нідерланди), Petron (Румунія) і НАК "Надра України", повідомило джерело в уряді.

Своєю чергою, міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький зазначив, що переможця конкурсу визначено, проте не назвав, хто саме ним став.

"Переможець уже є. Хто - скажу на прес-конференції", - повідомив міністр. Прес-конференцію Ставицького заплановано на сьогодні на першу половину дня.

Розробку родовища проводитимуть відповідно до угоди про розподіл продукції (УРП). За оцінками уряду, загальні інвестиції в Скіфську ділянку (глибоководний шельф Чорного моря) площею 16 тис. квадратних кілометрів оцінюють у $ 10-12 млрд. Прогнозований щорічний обсяг видобутку газу - до 3-4 млрд кубометрів.

Нагадаємо, конкурентом цього пулу була тільки "дочка" російського "Лукойлу" - компанія Lukoil Overseas Ukraine BV (Нідерланди).

Мінімальний обсяг інвестицій у Скіфську площу протягом першого етапу геологорозвідувальних робіт повинен становити не менш ніж 1,6 млрд грн.

У травні Україна провела два конкурси на укладення угод про розподіл продукції - щодо Юзівської та Олеської вуглеводних площ, їх переможцями визнано іноземні компанії Shell і Chevron відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram