ГоловнаЕкономікаДержава

Економічні програми ПР та Об'єднаної опозиції схожі

Обидві партії хочуть скоротити імпорт російського газу та виплатити внески Ощадбанку СРСР.

Економічні програми ПР та Об'єднаної опозиції схожі
Фото: http://job-sbu.org

І Партія регіонів, і Об'єднана опозиція обіцяють у своїх передвиборних програмах скоротити імпорт російського газу в Україну й перейти на власні енергоносії. При цьому "Регіони" окремо говорять про підтримку альтернативної енергетики (в ЗМІ раніше писали про інтерес Андрія Клюєва до сонячної енергетики, - ред.). Про це в статті на LB.ua пише Ксенія Корзун.

У податковій сфері Партія регіонів не пропонує особливих новацій. У програмі партії не знайшла відображення нова реформа податкової системи. Немає там нічого ні про податок з обігу, ні про податок на розкіш, який так рекламував раніше віце-прем'єр Сергій Тігіпко. Зате в програмі є обіцянка ввести 10-річні податкові канікули для IT-сфери та інноваційних компаній.

Опозиція також обіцяє знизити податкові ставки, кількість податків та єдиний соціальний внесок. Але в програмі ОО немає конкретних цифр із цього приводу.

Програми обох партій насичені соціальними обіцянками. Так, обидві партії обіцяють повернути радянські внески, домогтися підвищення зарплат і пенсій. Щоправда, ОО обіцяє повернути колишній пенсійний вік, а Партія регіонів готова платити роботодавцям, які найматимуть людей віком більше, ніж  50 років.

Програми партій розходяться хіба що в сфері зовнішньої торгівлі. ОО пропонує зосередитися на європейських ринках, а ПР - на ринках Росії, США і Китаю, а також на ринках країн "великої двадцятки".

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович ввів низку податкових пільг для IT-бізнесу.

Источник: программы партий
Источник: программы партий

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram