ГоловнаЕкономікаДержава

Бідні українці платять в 50 разів більше податків, ніж багаті, - оцінка

При цьому розрив між доходами багатих і бідних громадян досяг 40 разів.

Бідні українці платять в 50 разів більше податків, ніж багаті, - оцінка
Фото: Макс Левин

В Україні бідні громадяни платять у 50 разів більше податків у розрахунку на одну гривню доходу, ніж багаті, повідомила "Укрінформ" Федерація профспілок.

"Бідні громадяни в нашій країні сплачують у 50 разів більше податків, ніж багаті громадяни", - повідомив заступник голови федерації Сергій Кондрюк.

Він також пояснив, що найнятий працівник, який одержує трудовий дохід у вигляді заробітної плати, і роботодавець знаходяться в нерівних умовах. "Адже працівник сплачує податок з усього доходу, а роботодавець тільки з прибутку, тобто з доходу, зменшеного на собівартість продукції. Крім того, трудові доходи у вигляді заробітної плати оподатковуються за ставками щонайменше втричі вище, ніж доходи від нетрудової діяльності, зокрема, дивіденди, відсотки за депозитними внесками, прибуток від продажу рухомого і нерухомого майна", - зазначив Кондрюк.

Нам потрібно скоротити той величезний розрив, який існує між багатими і бідними. Створити умови, щоб здорові люди мали можливість працювати

— Віктор Янукович, Президент України

Іншою українською реалією, вважає заступник голови ФПУ, є велика різниця між доходами українців. "Розрив між доходами багатих і бідних громадян, за даними різних експертів, досяг 40 разів, що становить загрозу національній безпеці держави і соціальній стабільності", - переконаний Кондрюк.

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович заявив, що хоче скоротити розрив між багатими і бідними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram