ГоловнаЕкономікаДержава

У третьому кварталі економіка не зростатиме, - прогноз

Євро-2012 завершився, промисловість сповільнюється.

У третьому кварталі економіка не зростатиме, - прогноз
Фото: rosbalt.ru

Реальний ВВП не зростатиме в третьому кварталі з низки причин, серед яких - спад у виробництві та низький урожай. Про це йдеться в макроогляді Erste Bank, який є в розпорядженні LB.ua.

"Інфляція трохи прискориться у третьому кварталі, врожай буде нижчим, аніж торік. Обсяг інвестицій також скоротиться через подальше зростання процентних ставок і завершення періоду підготовки до Євро-2012. Динаміка промислового виробництва не покращиться через подальше уповільнення світового економічного зростання. Збільшення реального ВВП у третьому кварталі буде відсутнє", - йдеться в документі.

Аналітики Erste Bank зазначають, що реальний ВВП зріс на 3% в річному вимірі в другому кварталі. Дані виявилися вищими за очікування через те, що промислове виробництво падало. Але зростанню ВВП допомогли інвестиції в Євро-2012 і збільшення внутрішнього споживання.

"Якщо в першому кварталі реальний роздрібний товарообіг зріс на 12% в річному вимірі, то у другому кварталі зростання становило 15%. Причиною зростання внутрішнього споживання була дефляція споживчих цін і наплив туристів на футбольний чемпіонат", - наголошено в документі.

Нагадаємо, економіка країн СНД стабільно зростає.

Все графики: Erste Bank
Все графики: Erste Bank

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram