ГоловнаЕкономікаДержава

В "Укрспецекспорту" замовили зброї на $5 млрд

Конкуренти розв'язали проти України інформаційну війну.

В "Укрспецекспорту" замовили зброї на $5 млрд
Укрспецэкспорта

Фінансово-економічні показники діяльності ДП "Укрспецекспорт" зростають, заявив в.о. гендиректора підприємства Дмитро Перегудов.

"Якщо 2009-го виручка від експортно-імпортних операцій становила 799,5 млн дол. CША, то 2011-го - 1 004,76 млн дол. США. Портфель замовлень ДК "Укрспецекспорт" і її дочірніх підприємств на 3-5 років, за попередніми розрахунками, становить понад 5 мільярдів доларів США. І це - реальні цифри, а не оптимістичний прогноз. Спираючись на інтенсивність інформаційної війни проти України, у цей "портфель" мріє зазирнути чимало наших конкурентів", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня".

За його словами, за останні три роки обсяги експортно-імпортних операцій ДК "Укрспецекспорт" зросли на чверть, а загальна виручка вперше перевищила показник в 1 мільярд доларів.

Як вважає Дмитро Перегудов, основоположником цих результатів був нинішній міністр оборони Дмитро Саламатін, який раніше очолював "Укрспецекспорт": "Саме з його приходом і почалися позитивні зміни в роботі компанії та галузі в цілому. Це людина-реформатор: прагматик, який знає справу. Він прибрав зайву ланку посередників із ринку, і вони досі не можуть йому цього пробачити: "замовними" статтями обліплений весь Інтернет", - поскаржився Перегудов.

Однак він упевнений, що сьогоднішні успішні показники компанії - гарне підтвердження того, що радикальні кроки потрібно робити і вони приносять швидкий і позитивний результат.

Варто зазначити, що 2011 року товари і послуги військового та спеціального призначення постачали  у 62 країни світу. Основними споживачами української оборонної продукції залишаються країни Азії (45%) і Африки (30%). Лідерами серед них є Ірак, Індія, Таїланд, Алжир, Китай.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram