ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні поширюється трудове рабство, - експерт

Трудова експлуатація зараз більш поширена, ніж сексуальна.

В Україні поширюється трудове рабство, - експерт
Фото: islam.com.ua

В Україні набирає обертів трудова експлуатація і самих українців, і громадян інших країн, повідомила на прес-конференції спікер представництва Міжнародної організації з міграції в Україні Варвара Жлуктенко.

За її словами, найчастіше українці потрапляють у трудове рабство на території Російської Федерації. На другому місці з великим відставанням іде Польща.

"На третє місце виходить експлуатація на території України. Із 2007 року представництва Міжнародної організації з міграції надали допомогу близько 3 тис. потерпілим саме від трудової експлуатації. Серед них були й іноземці. Зокрема, у нас були випадки, коли громадян Молдови й Азербайджану експлуатували на приватних фермах, узбеків і пакистанців - на приватних підприємствах з видобутку граніту, китайців - на приватних будівельних фірмах, жителів Киргизстану - на швейному виробництві", - повідомила вона.

За її словами, зараз люди більше потрапляють у трудову експлуатацію, ніж у сексуальну.

"Українське суспільство звикло, що торгівля людьми - це саме сексуальна експлуатація. Про це всі знають, рівень обізнаності високий, а от ризики потрапляння в трудову примусову експлуатацію недооцінюються", - наголосила вона.

Нагадаємо, МОП неодноразово заявляла, що українці все частіше торгують людьми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram