ГоловнаЕкономікаДержава

Золоті запаси України становлять 34,4 тонни

Тільки частина дорогоцінних металів Центробанку входить в резерви.

Золоті запаси України становлять 34,4 тонни

Золоті запаси країни становлять 34,4 тонни, але не всі вони входять в золотовалютні резерви (є монетарними). Про це LB.ua повідомили в прес-службі НБУ.

Раніше керівник Сергій Арбузов показав журналістам ТРК "Україна" сховища Центробанку. У кімнаті, яку він демонстрував, знаходилася 21 тонна золота. На запитання журналіста про вартість золота, Арбузов відповів "кілька мільярдів доларів". LB.ua підрахував, що вартість 21 тонни золота становить трохи більше за один мільярд, про що і написав сьогодні вночі. Пізніше в прес-службі Центробанку уточнили, що на зустрічі з журналістами йшлося про вартість всього державного золота. А не тільки того золота, яке знаходилося в кімнаті. З сюжету ТРК "Україна" цього не було зрозуміло.

"Золоті запаси країни становлять 34,4 тонни. Керівник Нацбанку Сергій Арбузов правильно оцінив його вартість у відповідь на запитання журналіста. В тій кімнаті, яку відвідали журналіст і голова регулятора, було не все золото України", - пояснив LB.ua співробітник прес-служби НБУ.

За його словами, тільки частина золота в запасах є монетарною, тобто входить в золотовалютні резерви.

Після пояснень прес-служби НБУ LB.ua доповнив перше повідомлення новою інформацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram