ГоловнаЕкономікаДержава

В Україні з вересня підвищили пенсії військовим

ПФУ повідомляє, що перерахунок пенсій проведено 504 тис. осіб.

В Україні з вересня підвищили пенсії військовим
Фото: podrobnosti.ua

Із вересня в Україні підвищили пенсії військовослужбовцям, повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України (ПФУ).

Згідно з урядовою постановою №355 від 23 квітня 2012 року "Про збільшення розмірів пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби, та деяких інших осіб", з 1 липня 2012 року "військові" пенсії підвищено на 11% , а з 1 вересня - до 23%.

ПФУ повідомляє, що перерахунок пенсій проведено для більш ніж 504 тис. осіб.

Унаслідок перерахунку середній розмір пенсій військовослужбовців становить 2,227 тис. грн на місяць.

Нагадаємо, згідно з урядовою постановою №355 від 23 квітня 2012 року, з 1 січня 2013 року розмір пенсій військовослужбовців буде збільшено на 35% порівнянні з 1 червня 2012 року.

Нагадаємо, в червні ц. р. Кабінет Міністрів зареєстрував у парламенті законопроект "Про внесення змін до статті 63 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", яким право на додатковий перерахунок "військових" пенсій надається уряду.

На сьогодні перерахунок пенсій здійснюється відповідно до статті 63 Закону "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", якою визначено, що перерахунок раніше призначених пенсій проводять у разі прийняття рішення Кабінетом Міністрів про зміну хоча б одного з видів грошового забезпечення або у зв'язку із введенням нових щомісячних додаткових видів грошового забезпечення.

Як повідомляли раніше, Янукович схвалив соцвиплати військовослужбовцям у разі їх інвалідності або смерті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram