ГоловнаЕкономікаДержава

Облігації для населення ажіотажу не викличуть, - ING Bank

Люди не готові змінювати звичні депозити комерційних банків на державні боргові папери.

Облігації для населення ажіотажу не викличуть, - ING Bank
Фото: obozrevatel.com

Нові боргові папери уряду не будуть популярні в населення, повідомляє ING Bank.

Кабмін дав доручення Мінфіну випустити валютні облігації для населення на загальну суму $200 млн. Номінальна вартість однієї дворічної облігації становитиме $500. Відсотки з розрахунку 9,2% річних будуть погашатися кожні півроку. Самі облігації розповсюджуватимуться через Ощадбанк, який викуповуватиме їх у населення за вартістю, не нижчою від номінальної. Також з покупців облігацій не буде утримуватися комісія за продаж, погашення або виплату купона.

"Ми не очікуємо негайного виникнення попиту на ці папери з боку населення, враховуючи його низьку готовність до заміни депозитів на незвичний, складний і більш довгостроковий інструмент", - йдеться в повідомленні ING Bank.

У банку зазначають, що за допомогою нових облігацій влада намагається залучити валюту населення для підтримки золотовалютних резервів і забезпечення 2013 року виплат за зовнішніми борговими зобов'язаннями на загальну суму $7,5 млрд.

Ставка на рівні 9,2% є привабливою на тлі середньої ставки за річними банківськими депозитами у валюті на рівні 8.07%. Додатковим плюсом для цього виду паперів є скасування оподаткування інвестиційного доходу з облігацій (відповідно до Податкового кодексу доходи з депозитів будуть обкладатися з 2013 року за ставкою).

Нагадаємо, держава по-новому позичить у населення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram