ГоловнаЕкономікаДержава

Промисловцям Сумської області пообіцяли стабільні замовлення на найближчі роки

Губернатор вважає, що підприємства регіону можуть брати участь у модернізації ГТС.

Промисловцям Сумської області пообіцяли стабільні замовлення на найближчі роки
Фото: finobzor.com.ua

За підсумками наради з питань підтримки реального сектора економіки, яке відбулося за участю Президента України Віктора Януковича в Дніпропетровську, можна впевнено зробити висновок, що промисловість Сумщини отримає стабільні замовлення на найближчі роки.

Таку думку висловив губернатор Сумської області Ю.Чмирь.

На думку губернатора, флагмани промисловості Сумської області "СНВО ім. М.В.Фрунзе", "Сумський завод насосного та енергетичного машинобудування "Насосенергомаш", концерн "Укрросметал" мають реальний шанс на участь у модернізації української газотранспортної системи. Сумські машинобудівники можуть виконувати 70% замовлень більш ніж на 100 мільйонів доларів США.

Оборонні підприємства Сумщини "Авіакон", "Зірка" та "Імпульс" братимуть участь у модернізації техніки й озброєнь для української армії.

"У рамках національного модернізаційного пріоритету щодо суттєвого підвищення енергоефективності виробництва та функціонування ЖКГ, знайдеться місце для підприємств Сумщини, які займаються виробництвом сучасного комунального устаткування", - зазначив Чмир.

Упродовж 20 років незалежності України ми шукали зовнішні стимули для початку внутрішніх реформ і постійно зволікали з їх проведенням. Сьогодні ж нарешті прийшло розуміння того, що розвиток внутрішнього ринку, модернізація інфраструктури, будівництво доріг і житла, підвищення технологічного рівня виробництва - це безальтернативний шлях і потужний внутрішній двигун національної модернізації - наголосив Чмир, підбиваючи підсумки наради за участю Президента України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram