ГоловнаЕкономікаДержава

Уряд доопрацює держбюджет за два тижні

Текст законопроекту так і не було оприлюднено.

Уряд доопрацює держбюджет за два тижні
Фото: Макс Левин

Кабмін упродовж двох тижнів доопрацює проект держбюджету-2013 для повторного внесення документа до Верховної Ради, повідомив міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Він зазначив, що у Верховній Раді зареєстровано декілька законопроектів, що збільшують дохідну частину держбюджету приблизно на 7 млрд. гривень, які необхідно врахувати під час підготовки проекту закону про держбюджет.

Уряд хоче, щоб саме цей склад Верховної Ради затвердив Закон про Державний бюджет - я не відкидаю, що так воно й станеться

— Адам Мартинюк, перший віце-спікер Верховної Ради

"Це - законопроекти про багатство, практично підвищуються всі ввізні мита - загалом це дає близько 7 млрд. додаткових доходів. Верховна Рада нам сказала: давайте розглянемо ці законопроекти, і після цього з урахуванням того, що буде прийнято, внесемо до держбюджету. Думаю, в нас буде два тижні, щоб внести зміни", - сказав Сергій Тігіпко.

Як повідомляли, уряд 12 вересня схвалив і в обумовлений Конституцією термін (до 15 вересня) вніс до парламенту проект держбюджету-2013, однак після обговорення з бюджетним комітетом спікер Володимир Литвин повернув проект держбюджету-2013 на доопрацювання. При цьому текст законопроекту не було оприлюднено і серед депутатів не поширювали.

Проект держбюджету-2013 базується на прогнозі зростання ВВП 2013 року на 4,5% (номінальний обсяг - 1,688 трлн гривень) при інфляції 5,9%.

Дефіцит держбюджету-2013 пропонують у розмірі 27,8 млрд. гривень, або 1,65% ВВП (2012-го - 1,7% ВВП). При цьому доходи бюджету можуть зрости на 6,4% порівняно з планом на 2012 рік - до 394,6 млрд гривень, а сума видатків і кредитування з держбюджету збільшиться на 6,3% - до 434,6 млрд грн.

Загалом доходи зведеного бюджету країни наступного року оцінюють у 499,4 млрд. гривень, що на 8% вище плану на 2012 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram