ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров запевняє, що українцям не доведеться "затягувати паски"

Україна боротиметься з кризою нестандартно.

Азаров запевняє, що українцям не доведеться "затягувати паски"
Фото: Макс Левин

Україна не буде застосовувати політику "затягування пасків" для боротьби з кризою. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю українським телеканалам.

Він розповів, що такий метод зараз застосовують у безлічі країн Європейського Союзу. "Це затягування пасків, скорочення заробітних плат, пенсій, урізання всіх абсолютно бюджетних витрат. Ви знаєте, що Іспанія, Португалія, Греція і ціла низка інших країн ідуть таким шляхом. Вони вважають це єдино можливим виходом із цієї ситуації", - зазначив прем'єр. При цьому він вважає, що ні до чого доброго це не призводить, оскільки економіка в цих країнах однаково спадає, а безробіття зростає. "Ми таким шляхом не підемо", - запевнив Азаров.

Прем'єр заявив, що Україна має власний спосіб боротьби з кризою - коштом розвитку внутрішнього ринку, реалізації інфраструктурних проектів, посилення уваги до будівництва. "Це нестандартний наш шлях. Ми так виходили з кризи 2010 року. Ми зараз хочемо реалізувати цей механізм виходу з кризи", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше Азаров визнав, що світова криза серйозно зачіпає Україну. Статистика свідчить, що Україна скочується в рецесію. Але на думку прем'єра, повторення 2008-2009 років у країні не буде.

Зазначимо, що теоретично зростання держвидатків під час рецесії, наприклад інвестиції в реальний сектор та інфраструктуру, може погасити негативні явища й навіть закласти підвалини для зростання економіки. Але водночас багато економістів, навпаки, радять скорочувати видатки бюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram