ГоловнаЕкономікаДержава

Успішно здійснено випробування нового корабля на повітряній подушці Проекту 958

Суднобудівники повідомляють, що аналогів судна немає ні в Україні, ні в Росії.

Успішно здійснено випробування нового корабля на повітряній подушці Проекту 958
Фото: http://paralay.com

Успішно проведено випробування нового корабля проекту 958, який будують для іноземних замовників на ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" (входить до складу ДК "Укроборонпром"). Йдеться  про так званий корабель на повітряній подушці.

Як заявив директор регіонального Департаменту

ДК "Укрспецекспорт" Денис Воронков, пройшов важливий етап швартових випробувань, під час яких перевіряли роботу нагнітачів, а також визначали можливість використання повітряної подушки, внаслідок чого корабель успішно піднявся на задану висоту. Наступним етапом стане випробування ходових, після успішного проведення яких відбудеться передача замовникові.

"Реалізація контракту з КНДР на виготовлення нового корабля Проекту 958 дозволить Україні зберегти у Феодосії робочі місця та загалом дати поштовх розвитку в Україні високотехнологічної галузі - кораблебудування", - заявив директор ВАТ "Феодосійська суднобудівна компанія "Море" Віталій Кривенко.

За його словами, цей проект - наймасштабніший із побудови кораблів такого класу: аналогів немає ні в Україні, ні в Росії, адже під час будівництва застосовують сучасні агрегати і матеріали, на відміну від

кораблів-«зубрів», які будували за часів СРСР.

Головне, що дав проект: відновлено кооперацію між вітчизняними підприємствами під час будівництва корабля, адже  використано деталі власне українського виробництва. "Реалізацію кооперації і здатність виготовляти високотехнологічну продукцію здійснюють у рамках програми Президента України щодо відновлення потенціалу вітчизняної промисловості, а також за чіткої взаємодії всіх міністерств і відомств", - зазначив директор регіонального департаменту ДК "Укрспецекспорт" Денис Воронков.

"Перебіг реалізації проекту та проведення випробувань особисто контролює

міністр оборони України Дмитро Саламатін", - наголосив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram