ГоловнаЕкономікаДержава

МАУ і "АероСвіт" створюють консорціум для концесії "Борисполя"

Аеропорт планується перетворити на хаб-вузол.

МАУ і "АероСвіт" створюють консорціум для концесії "Борисполя"
Фото: mtu.gov.ua

Найбільші українські авіакомпанії МАУ і "АероСвіт" розглядають можливість створення консорціуму з міжнародними операторами аеропортів для участі в конкурсі з концесії аеропорту "Бориспіль".

"У нас немає коштів для участі в консорціумі, але ми готові взяти на себе зобов'язання щодо виконання обсягів перевезень в аеропорту і допомогти оператору правильно і ефективно спланувати розвиток аеропорту", - розповів резидент МАУ Юрій Мірошников "Коммерсанту-Украина".

Про інтерес до конкурсу заявили також у компаніях Fraport, Airport de Paris і Vienna Airport.

Нагадаємо, уряд 26 вересня ухвалив постанову, згідно з якою аеропорт "Бориспіль" включено до переліку об'єктів держвласності, які можуть надаватися в концесію.

Міністерство інфраструктури вважає, що концесія є найбільш прийнятною моделлю залучення приватних інвестицій для розвитку аеропорту, який повинен перетворитися в повноцінний хаб-вузол. Йдеться про розширення терміналу D, добудову трансферної зони і термінальну частину з обслуговування внутрішніх рейсів.

Передбачається, що концесіонер направить в розвиток аеропорту в найближчі два роки щонайменше 2,3 млрд грн. Також очікують, що тільки за перші 10 років бюджет отримає щонайменше 1,5 млрд грн концесійних платежів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram