ГоловнаЕкономікаДержава

Хорошковський попередив, що підвищення тарифів на газ неминуче

Неясно, коли і як це буде зроблено.

Хорошковський попередив, що підвищення тарифів на газ неминуче

Влада має намір виконати вимогу Міжнародного валютного фонду про приведення тарифів на газ для населення до економічно обґрунтованих.

"У нас не стоїть питання підвищення цін на газ. У нас стоїть питання про приведення тарифів до собівартості і економічно обґрунтованого рівня. Це дуже важливе завдання. Але ми чудово розуміємо, що з іншого боку стоїть питання соціального забезпечення населення. Завдання уряду зробити це таким чином, щоб населення не постраждало", - заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський на прес-конференції в Ялті.

"Уряд уважно ставиться до побажання МВФ, ті завдання, які стоять в рамках програми, повинні бути реалізовані. Питання в способі їх реалізації і термінах", - підкреслив він.

Нагадаємо, МВФ виставив Україні три головні вимоги для відновлення співпраці - підвищення тарифів на газ для населення, консервативна бюджетна політика та перехід до більш гнучкого валютного курсу.

На думку колишнього міністра економіки і нардепа від БЮТ Сергія Тєрьохіна, тарифи на газ буде підвищено вдвічі вже 2013 року.

МВФ 2010 року схвалив програму stand by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму $15,5 млрд, однак 2011 року припинив фінансування через невиконання Україною його вимог.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram