ГоловнаЕкономікаДержава

Азаров просить не розводити паніку через кризу

Прем'єр не вірить у крах економіки.

Азаров просить не розводити паніку через кризу
Фото: yes-ukraine.org

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що не потрібно панікувати у разі проявів кризових явищ в економіці.

"Однією з важливих складових кризи є паніка, і ми це самі чудово бачили 2008 року, коли було розкручено панічні настрої наших людей, і бачили, до чого це призвело. Тож у жодному разі не треба піддаватися жодним панічним настроям і сліпо слухати так званих лжеаналітиків, лжеекспертів", - зазначив він під час телефонної лінії видання "Комсомольская правда в Украине".

Азаров зазначив, що з дня його призначення прем'єром Україні пророкують крах економіки. "Тоді цього нічого не відбулося - і не відбудеться, і це найголовніше. Дрібні втрати для країни, можливо, будуть, але завдання уряду саме й полягає в тому, щоб держава ці втрати взяла на себе і щоб люди цих втрат не відчули", - заявив прем'єр.

Водночас Азаров зазначив, що криза, яка почалася 2008 року, так і не минула й може тривати ще десятиліттями.

Нагадаємо, Азаров упевнений, що криза 2008-2009 років в Україні не повториться. Натомість, відповідно до статистики, в економіці України виникли серйозні проблеми. Світова криза призвела до зниження попиту на українські товари за кордоном. При цьому останніми місяцями спадає і внутрішня торгівля. Зокрема, роздрібний товарообіг знижується вже три місяці поспіль.

За оцінками аналітиків, зростання ВВП цього року якщо й буде, то дуже незначне. Дехто взагалі прогнозує падіння економіки за підсумками року. Востаннє український ВВП упав 2009 року - майже на 15%. Потім два роки українська економіка зростала.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram