ГоловнаЕкономікаДержава

"Укрзалізниця" відкриє сучасний вокзал у Слов'янську

Реконструкція здійснюється без залучення коштів держбюджету.

"Укрзалізниця" відкриє сучасний вокзал у Слов'янську

У Слов'янську готується до відкриття реконструйований вокзальний комплекс. Зараз над комплексом у дві зміни трудяться більше ніж 300 будівельників-залізничників.

Про це повідомляє прес-центр "Укрзалізниці".

За словами начальника Донецької залізниці Миколи Рогова, відомство з року в рік планово працює над оновленням вокзалів.

"Я можу з упевненістю сказати, що вокзали в Артемівську і Слов'янську незабаром будуть готові до прийому пасажирів. Ремонт цих вокзалів планувався ще минулого року, зокрема, через значне збільшення пасажиропотоку через станцію Слов'янськ, яка є туристичним центром, - пояснив Микола Рогов. - Ми робимо все, щоб наші вокзали з комфортом брали всі категорії пасажирів, у тому числі і людей з особливими потребами, пенсіонерів і пасажирів з дітьми".

Новий вокзальний комплекс Слов'янська розширить свої можливості - його пропускна спроможність зросте до 10,2 тис. людей на добу.

"Нова будівля, безперечно, стане окрасою міста. Від "старого" вокзалу залишаться тільки стіни, а все застаріле технічне обладнання буде повністю замінено на сучасне - від систем опалення, освітлення і кондиціонування до дверей і вікон", - підкреслюють в "Укрзалізниці".

Планом реконструкції передбачено також автостанцію, яка значно поліпшить транспортну розв'язку міста.

У реконструйованому вокзалі буде дві зали очікування, 3-ю та 4-ю посадочні платформи обладнають навісами, які захистять пасажирів від негоди. Також буде встановлена турнікетна система пропуску до потягів.

"Кожен пасажир для виходу на перон повинен мати квиток. Якщо це людина з обмеженими фізичними можливостями - їй обов'язково допоможуть і пропустять через технологічний проїзд поруч з турнікетами", - розповіла начальник вокзалу станції Слов'янськ Олена Іванкова.

Завершити роботи планується до кінця жовтня.

2012 року в планах "Укрзалізниці" реконструкція 11 вокзалів на загальну суму 73 млн грн. Реконструкція вокзалів здійснюється виключно за рахунок власних і кредитних коштів залізниць, без залучення коштів держбюджету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram