ГоловнаЕкономікаДержава

Credit Suisse: українці бідніші, ніж жителі багатьох країн Африки

Середній статок дорослої людини в країні становить $3251.

Credit Suisse: українці бідніші, ніж жителі багатьох країн Африки
Фото: Макс Левин

Швейцарський банк Credit Suisse підрахував, що українці бідніші за жителів багатьох країн Африки, як-от: Ботсвана, Екваторіальна Гвінея, Намібія або Свазіленд. Це не кажучи вже про більш забезпечені північноафриканські держави або ПАР.

У звіті Global Wealth Report, що його підготувала фінустанова, зазначено, що середній статок дорослого українця на середину 2012 року становив $3251, пише Forbes.ua.

Разом із білорусами та молдаванами жителі України - найбідніші в Європі.

Але якщо за доходами українців зараховують до "третього світу", то за обсягом боргового навантаження Україна ближча до багатших країн. На одного українця припадає $675 боргів. Їх співвідношення до достатку порівнянне з Бразилією і ПАР. У італійців цей показник удвічі менший.

Із 2000 року боргове навантаження на кожного українця зросло в 50 разів - найбільше у світі.

Нагадаємо, згідно з дослідженням компанії Allianz, Україна посіла 49-те місце в рейтингу серед 52 країн за рівнем заможності населення. На одного українця, за підрахунками компанії, припадає в 150 разів менше грошей, аніж на одного швейцарця, де населення найбільш забезпечене у світі.

За підрахунками Незалежної асоціації банків, українці тримають у банках у середньому 7583 грн, або $949, що нижче, ніж у Росії ($3197) і Польщі ($3801), але більше, ніж у Білорусі ($832). Всього обсяг депозитів фізосіб в Україні майже 350 млрд грн.

Середня зарплата в країні - трохи більш ніж 3 тис. грн на місяць.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram