ГоловнаЕкономікаДержава

Офіційних безробітних стало менше на 10 тис. осіб

Держстат вважає безробітними далеко не всіх незайнятих осіб.

Офіційних безробітних стало менше на 10 тис. осіб
Фото: Макс Левин

Офіційний рівень безробіття у вересні зберігся на рівні 1,5% працездатного населення. При цьому загальна кількість зареєстрованих безробітних скоротилася на 10 тис. осіб - із 426,7 тис. до 416,1 тис. Це найнижчий показник із листопада минулого року.

Про це свідчать дані Держстату.

Така низька оцінка Держстату пояснюється методологією - відомство вважає безробітними лише тих, хто звернувся до Держслужби зайнятості. При цьому в самій службі зайнятості говорять, що насправді в Україні більш ніж 1,3 млн незайнятих працездатних осіб.

Кількість безробітних, які отримали допомогу від держави у вересні, становила 292,4 тис. осіб, середній розмір допомоги на одного безробітного в цьому місяці зменшився з 977 до 948 грн.

Нагадаємо, що завдяки даним офіційної статистики Україна увійшла до числа країн із найменшим рівнем безробіття. Зайнятість у країнах, де безробіття становить не менш ніж 95%, вважають повною. Міжнародне агентство Gallup виявило лише дев'ять таких країн із 148 - Білорусь, Чорногорію, Австрію, Китай, Японія, Тайвань, Таїланд, В'єтнам, а також Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram