ГоловнаЕкономікаДержава

"Нафтогаз України" продовжує віддалятися від "Газпрому"

Компанія приступила до геологорозвідки нових родовищ вуглеводнів.

"Нафтогаз України" продовжує віддалятися від "Газпрому"
Фото: EPA/UPG

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" ініціює сейсморозвідувальні 3D роботи на Андріївській, Іорданівській і Західно-Токарсько-Краснянській площах.

Сейсмологічні дослідження на замовлення компанії здійснює ТОВ "Капромбуд", пропозиція якого НАК акцептувала 12 жовтня 2012 року за результатами оцінки пропозицій учасників конкурсу. На замовлення "Нафтогазу" переможець конкурсу також створить інтегральну модель розподілу вертикальних швидкостей сейсмічних хвиль у центральній частині Дніпровсько-Донецької западини.

Раніше, 4 жовтня 2012 року, НАК "Нафтогаз України" оголосила відкритий конкурс на проведення сейсмологічних досліджень 3D на площі Палласа.

Виконання геолого-тематичних робіт дозволило "Нафтогазу" за останні півтора року обґрунтувати та підготувати пакети матеріалів більш ніж на 50 ділянок надр. На сьогодні "Нафтогаз України" вже отримала спеціальні дозволи на користування надрами семи ділянок, сумарні ресурси яких оцінюють у 457 мільйонів тонн умовного палива. Надалі за результатами пошуково-розвідувального буріння на цих ділянках буде підтверджено нафтогазоносність, переведено ресурси вуглеводнів у видобувні запаси і розпочато видобуток нафти та газу.

Проведення геофізичних досліджень, у тому числі сейсморозвідувальних, дозволило підготувати до пошукового буріння 10 об'єктів із сумарними перспективними ресурсами природного газу в 150 мільярдів кубометрів.

Загальний приріст запасів вуглеводнів по "Нафтогазу" 2011 року становив 28,0 мільйона тонн умовного палива, 2012-го очікують на рівні 28,1 мільйона тонн, а 2013-го - 28,4 мільйона тонн. При цьому, за прогнозами НАК, видобуток природного газу 2013 року становитиме 19,05 мільярда кубометрів, що на мільярд кубометрів більше, ніж 2011-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram