ГоловнаЕкономікаДержава

Dragon Capital: візит місії МВФ не принесе Україні нові кредити

Про це можна буде говорити лише після виборів.

Dragon Capital: візит місії МВФ не принесе Україні нові кредити
Фото: dragon-broker.com

Візит місії Міжнародного валютного фонду, яка відвідає Україну 26 жовтня - 2 листопада, не призведе до відновлення кредитування України.

"Технічна місія буде займатися тим, про що говорить її назва, тобто технічною роботою, і не формуватиме рекомендацій щодо поновлення кредитування України", - заявила в коментарі LB.ua Олена Бєлан, головний економіст Dragon Capital.

Вона наголосила, що, незважаючи на зростаючу зацікавленість української сторони у відновленні кредитування з боку МВФ, про реальний прогрес у цьому напрямку можна буде говорити лише після парламентських виборів.

При цьому Бєлан нагадала, що на 2013 рік припадають пікові погашення валютного боргу на суму $9 млрд, $5,5 млрд з яких припадає на старі кредити фонду.

Нагадаємо, мета візиту місії МВФ - обговорення реформування фінансового сектору, в тому числі зусиль, яких докладає влада для вирішення проблем необслужених позик, створення більш сприятливих умов для банківського кредитування, а також пріоритетних напрямів реформ на 2013 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram